Frequently Asked Questions NL

Wat is de toegevoegde waarde van het Isolite System voor de tandartspraktijk?


De toegvoegde waarde van het Isolite System is eigenlijk in vier punten samen te vatten: 

1. Verbetering van het zicht
Het LED licht schijnt vanuit de mondholte. Schaduwloze verlichting is mogelijk precies op de plek waar het nodig is. 

2. Snelle en betrouwbare isolatie/drooglegging
Isolite System is het enige tandheelkundige apparaat dat continu vocht afzuigt en dus isoleert, maar ook de tong weghoudt en de keelopening beschermt. Het systeem is als het ware een alternatief voor wattenrollen en rubberdammen.

3. Snellere behandelingen en dus kortere behandeltijd
Vermindering van de behandeltijd met 20-50%. Dit geldt voor zowel de tandarts, de assistente en de mondhygiëniste. Het Isolite System maakt efficiënter werken mogelijk en werkt productie verhogend.

4. Betere ergonomie
Aanzienlijk minder stress tijdens een behandeling en controle over de orale omgeving is de toegevoegde waarde van het Isolite System.


Welke soorten procedures kunnen worden uitgevoerd met de Isolite?

Het Isolite System is geschikt voor alle tandheelkundige behandelingen en alle patiënten. 

Wat doet de mouthpiece?

De mouthpiece is het hart van het systeem. Verlichting, isolatie d.m.v. afzuiging en veiligheid van de patiënt komen samen in de mouthpiece. De mouthpieces zijn beschikbaar in vijf maten, gemaakt van Isoflex (zonder latex) met een geïntegreerd bijtblok.

Wat maakt de verlichting van het Isolite System beter?

De verlichting komt vanuit de mond binnen via de kanalen van de mouthpiece. Hierdoor ontstaat unieke schaduwloze verlichting. Dit licht wordt niet geblokkeerd door het hoofd of handen van de behandelaars. Duidelijke, heldere verlichting vermindert vermoeidheid van de ogen en maakt een beter zicht op het werkveld mogelijk.

Hoe wordt isolatie verbeterd met Isolite System?

Het effectieve, comfortabele en flexibele mondstuk is het alternatief voor traditionele isolatieproducten zoals wattenrollen en cofferdammen. Dankzij de effectieve afzuiging is de luchtvochtigheid in de mond zelfs lager dan bij toepassing van een rubberdam.

Kan de mondhygiënist ook gebruik maken van Isolite System?

Ja natuurlijk! Mondhygiënisten krijgen er een stel handen bij wanneer zij het Isolite System gebruiken. Manuele afzuiging wordt tot een minimum beperkt, dus minder pauzes tijdens de behandeling. Een ander groot pluspunt is dat door de ononderbroken afzuiging via het Isolite System de lucht aerosolen worden verminderd tot 75%!

Hoe snel kan de mouthpiece geplaatst worden?

Eenvoudig te plaatsen en comfortabel voor de patiënt., In slechts enkele seconden wordt het mondstuk ingebracht en nog sneller verwijderd. Oefen eerst voordat u de mouthpiece plaatst bij de patient. Wij helpen u hier graag bij! Beschrijvingen voor het plaatsen van de mouthpiece staan in de handleiding en zijn ook online beschikbaar.

Zijn de mouthpieces van latex gemaakt?

Nee, de mondstukken zijn hypoallergeen, latex- en siliconenvrij. Daarnaast voelt het heel zacht aan.

Zijn de mouthpieces oncomfortabel voor de patiënt?

Nee, als de juiste maat van de mouthpiece wordt gebruikt is het juist veel comfortabeler. De kaak rust op het bijtlok en de patiënt hoeft zich ook geen zorgen te maken over het eventueel verwonden van de tong of wang of dat er iets in zijn of haar keel komt.