Bacterietesten Dental Water

Met een bacterietest kunt u zelf de kwaliteit van uw dental water testen. Een bacterietest brengt in kaart hoeveel aerobe bacteria aanwezig zijn in het watermonster.

4 producten

Van hoog naar laag sorteren

4 producten

Van hoog naar laag sorteren

Zelf unitwater testen

Minimaal twee keer per jaar moet u uw water in de behandelunit controleren. Het water in de behandelunit moet voldoen aan de drinkwaternorm. Dat wil zeggen dat het aantal aerobe bacteria in het water niet te hoog mag zijn. U kunt deze test uitbesteden of eenvoudig zelf uitvoeren. Via de meerfunctiespuit kunt u water aftappen en opvangen. Vervolgens kunt u een kleine hoeveelheid water afnemen en controleren aan de hand van een handleiding of de kwaliteit wel of niet goed is. Ook kunt u hiervoor het stroomschema waterkwaliteit (KNMT) gebruiken.

Wat is proceswater

Zoals gezegd moet het water in de behandelunit voldoen aan de drinkwaternorm. Toch hebben we het hier wel over proceswater, omdat het water bedrijfsmatig en in een installatie gebruikt wordt. Dit houdt in dat er een legionella- en risicobeheersplan en inventarisatierisico verplicht is. De waterkwaliteit dient daarom altijd te voldoen aan de eisen van drinkwater.