Isolite Systems

Het Isolite System is een ware game changer. Nog nooit eerder was het zo eenvoudig om vocht af te zuigen, de tong weg te houden en de keelopening te beschermen met helder LED licht van binnenuit. Zo heeft u totale controle over de orale omgeving. U kunt bij OrangeService Dental terecht voor verschillende Isolite Systemen, maar ook voor onderdelen en isolite mouthpieces.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Isolite System

Binnen OrangeService Dental bieden we twee verschillende uitvoeringen aan, namelijk het Isolite System en het Isovac System. Ook kunt u bij ons terecht voor de nieuwste Isolite 3. Het Isolite System isoleert twee volledige kwadranten tegelijkertijd en maakt continue handsfree afzuiging mogelijk. Het systeem houdt de tong weg en beschermt de wang en luchtwegen, waarbij de kaak rust op het bijt blok. Daarnaast biedt het systeem schaduwloze ledverlichting van binnenuit. Het Isovac System bestaat uit een adapter die u snel (tijdelijk) aansluit op de bestaande speekselzuiger slang. Het systeem isoleert twee volledige kwadranten tegelijkertijd en maakt ook continue handsfree afzuiging mogelijk. Het enige verschil ten opzichte van het Isolite System is het ontbreken van ledverlichting van binnenuit.

Aerosol reductie

Wanneer aerosolen vrijkomen door snelle handstukken, ultrasone scalers en andere instrumenten, draagt de "spray" niet alleen waterdeeltjes maar ook bacteriën, virussen, bloed en speeksel. Deze aerosolen kunnen tot 100.000 bacteriën per kubieke meter lucht bevatten. Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen om uzelf, de patiënt en uw personeel te beschermen, is het verminderen van in de lucht zwevende deeltjes met continue afzuiging, door middel van een Isolite System. In vergelijking met de prestaties van een rubberen dam plus een HVE of een HVE alleen, tonen onderzoeken aan dat de Isolite effectiever is in het verminderen van de hoeveelheid deeltjes in de lucht, waardoor tandartsen, assistentes en hygiënisten worden blootgesteld aan bacteriën en ziekteverwekkers in de lucht.

Isolite mouthpieces

Mouthpieces van voor Isolite zijn er in verschillende kleuren en maten. Het briljante ontwerp van de gepatenteerde mouthpiece is het hart van het Isolite System en het punt waarop verlichting, isolatie en afzuiging samenkomen. De mouthpieces zijn gemaakt van Isoflex, een zacht flexibel polymeer. Kies bijvoorbeeld voor de mouthpieces extra small.